Astrid van Rens
"Als je een yogabeoefening wilt die bij jou past, 
dan moet je het anders doen dan iedereen." 
"Naast het geven van yogalessen was ik jarenlang werkzaam als dramadocente. Toen ik door bezuinigingen mijn baan verloor, gooide ik het roer helemaal om. Mijn eigen ervaring met een leven en yogabeoefening met chronische pijn zorgde ervoor dat ik de voordelen van yoga wilde delen. Niet meer een paar lessen per week, maar fulltime en nu ook online. Online Yoga zorgt ervoor dat ik de toegankelijkheid van yoga kan vergroten. Yoga hoort bereikbaar te zijn voor iedereen die yoga wil beoefenen."

Ik hou van mijn hangmat, chocola en Scandinavische trillers. Ik eet het liefste groentegerechten en mijn favoriete reisbestemming is Nepal. Ik woon samen met mijn studerende 18 jarige dochter en kat Fietje in Eindhoven. Fietje is trouwens regelmatig mijn persoonlijke assistente tijdens de yogalessen.

Mijn intentie is om een ontspannen en versimpelt leven te leven. Natuurlijk heeft het leven z'n ups and downs. Ook voor mij. Maar wat ik zeker geleerd heb, mede door het beoefenen van yoga en meditatie, is dat er vaak veel meer mogelijk is dan we denken.

Ik weet inmiddels al heel wat jaren dat ik fibromyalgie en het syndroom van Tietze (beide vormen van reuma). Voor mij is dit een belangrijke reden geweest om me meer en meer te verdiepen in zowel yoga als meditatie. Het leren leven met chronische aandoeningen biedt namelijk nogal wat uitdagingen.

Yoga is voor mij het luisteren naar de taal van mijn lichaam. Aandachtig zijn voor en verbinding maken met mezelf om zo mijn (fysieke) grenzen te ontdekken én er naar te luisteren.

 

Ik probeer dagelijks op mijn meditatiekussen te zitten. Meditatie en mindfulness leren me te kijken naar wat er is en daar bij te blijven zonder direct te oordelen of te reageren.

In mijn laatste opleiding bij Jill Satterfield, die ik in 2015 afrondde, zijn yoga en meditatie/mindfulness samen gekomen. Lichaam, hart en mind zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat inzicht heeft voor mij alles veranderd. Het heeft mij geholpen om anders te kijken naar en omgaan te gaan met mijn fysieke beperkingen en pijnklachten.

Yoga wil ik graag delen met iedereen die houdt van de wat zachtere en meditatieve lessen. Ik heb me gespecialiseerd in mindful yoga voor mensen met chronische aandoeningen, pijnklachten, ziekte en fysieke beperkingen. Natuurlijk vanwege mijn persoonlijke ervaring met chronische pijn, maar vooral door mijn grote wens om yoga echt toegankelijk te laten zijn voor iedereen.


Astrid is the extraordinary student who actualized the practices offered to her. She now teaches from her direct experience of  living with chronic pain, the emotional ramifications that stem from that, and not only thrives but is able to help others because of it.

This personal integration and transformation is what every teacher hopes for in a student. Even better is when the student becomes a magnificent teacher in their own right, we know we have done our job well. I can’t speak more highly of Astrid as a teacher, practitioner and person.

Jill Satterfield
International mindfulness and meditation teacher, speaker and coach
www.jillsatterfield.org

Dit is hoe ik je kan helpen
Inspiratie

Onder het genot van een vers gezet kopje thee de YogaMail lezen...

Yoga is meer dan de fysieke oefeningen. Yoga is een manier van leven. In de YogaMail komen alle aspecten van yoga voorbij. Maar vooral is het een hulpmiddel om yoga te integreren in je leven van alledag.

Wanneer het jou uitkomt

Hoe jij yoga wilt beoefenen is heel persoonlijk. 

Bij De Online Yogaschool kun je lessen volgen wanneer jij dat wilt. Ook als je dat liever zo nu en dan doet, wanneer jij daar behoefte aan hebt. Je kunt twee keer per week een losse Online LIVE Yogales volgen.

Een vaste plek in je week

Yoga als vast onderdeel in je week.

Zonder er moeite voor te hoeven doen, volg je minimaal twee keer per week met één druk op de knop Online LIVE Yogalessen. Yoga aangepast aan een leven met chronische pijn en/of ziekte. Er zijn diverse abonnementsvormen.

Wil je eens een Yogales bij mij volgen in een yogastudio? Wekelijks geef ik les bij:
Yogalessen
op dinsdag en woensdag
Yogalessen
op donderdag
Interviews en gastblogs

* Anne van de website www.onlinebuddies.nl schreef een review over Online LIVE Yogalessen. Ook interviewde ze mij over chronisch ziek zijn en een eigen yogaschool runnen.

Beide blogs vind je op haar website. Deze website is een positieve community voor chronisch zieken en/of (arbeids)beperkten.

* Voor de website fibromyalgie blog schreef ik een gastblog over yoga & fibromyalgie.

Deze website is de hotspot voor een beter leven met fibromyalgie.

* Interview met vrouw.nl naar aanleiding van De week van de Pijn

* International Day of Yoga 2017: What a Yogi Looks Like
Accessible Yoga, Yoga International en Body Image Coalition

Een video waarin ik en collega's wereldwijd vertellen hoe en voor wie we yoga accessible (toegankelijk) maken.

© 2018 Astrid van Rens |  Algemene Voorwaarden | Privacy Verklaring | Disclaimer