meditatie of plan B

Er is wél een plan B

Ik sla het nieuwste Flow magazine open,
dat ik mezelf gisteren cadeau heb gedaan.
Ergens in het midden.
Ik begin zelden gewoon vooraan.
Eerst wat bladeren.
Gewoon zien wat mijn aandacht trekt.

De eerste zin die ik lees is:
“Er is wél een plan B!”

Het gaat over duurzamer leven merk ik als ik verder lees.
Maar mijn gedachten dwalen direct af naar een andere vraag:

“Is er een plan voor een duurzame vorm van yoga & meditatie beoefenen?”

“Ja!”, is direct m’n antwoord. Dit is heel duidelijk voor mij.

Er niet meteen van uitgaan dat plan A de enige manier is om het te doen.
Opties open houden. Ruimte laten voor variaties.
Bij M beginnen, en dan via W naar D gaan bijvoorbeeld.
Waarom niet? Wie bepaalt de regels van jouw beoefening?

Als het goed is ben jij dat zelf. Kijk, voel en ervaar jij hoe yoga & meditatie voor jou werken. Het zou ook tof zijn als je de ruimte voelt om wat te proberen en experimenten.

Online Yoga is durven vertrouwen op jezelf

Zo geef ik nu al mijn yogalessen online. Ook de lessen die ik normaal in een yogastudio geef. Dat online gaan was en is al echt plan B. Niemand had er op gerekend dat het zou gaan gebeuren. Maar het geeft direct ruimte voor een nieuwe kijk op de beoefening.  

Zo mag je als je alleen thuis yoga doet erop leren vertrouwen dat jij kunt voelen hoe een houding voor jou lichaam het beste is. Niemand die je ziet of kan corrigeren. Kunnen en durven vertrouwen op jezelf is een kwaliteit die we denk ik allemaal wel verder willen ontwikkelen.

Ook nodigt thuis beoefenen uit om creatief te zijn. In mijn lessen gebruik ik bewust spullen die voor iedereen voor handen zijn. Zoals kussentjes van de bank, een stoel en de muur. Je hebt eigenlijk vrij weinig nodig. Het kan overal. Er is altijd een Plan B!

Een plan voor mei

In deze tijd worden we misschien wel meer dan ooit uitgedaagd om voorbij wat we gewend zijn te kijken. In de maand mei is dit ook het thema van de Online LIVE Yogalessen. Op verschillende manieren zal het kijken naar ‘plan B’ belicht worden. Niet kiezen. voor de voor de hand liggende keuze. Dat doen wat voor jou als passend voelt.

Zin om daar samen met mij eens wat dieper in te duiken? Instromen kan nog de hele maand. Neem gerust even contact met me op.

Online LIVE Meditatie

Of misschien spreekt een ander plan je nu meer aan? (Plan B )
Heb je veel behoefte aan stilte en verstilling?
Wil je nu eens echt meer tijd vrij maken voor meditatie?
De komende maand kun je meedoen aan de Online LIVE Meditatie. Iedere woensdagavond een half uur samen online. We starten op 6 mei.

In de afgelopen weken kon je gratis meedoen met de meditaties. En dat online samen-zijn werd door zoveel mensen als waardevol ervaren, dat ik het nu op het lesrooster heb gezet. Ook als je geen yogalessen volgt, kun je je hiervoor aanmelden.

Wat word jouw plan (B) deze maand?