De Online Yogaschool
Online LIVE Yoga
Toegankelijke yoga waar je lichaam blij van wordt

Je wil yoga beoefenen.
Maar keer op keer ontdek je dat...

 

  • de yogalessen te zwaar zijn
  • je vermoeider of met meer pijnklachten uit de les komt
  • de les een te hoog tempo heeft. Je krijgt gewoon geen tijd om op adem te komen
  • er geen aanpassingen of variaties aangeboden worden die voor jou werken

 

Misschien is bij jou ook het gevoel ontstaan dat yoga niet (meer) kan.

De snelste manier om te ontdekken dat yoga niets voor jou is, is door te blijven doen wat je altijd deed. Het kan ook anders...

Online LIVE Yoga

Yoga bij chronische pijn of ziekte, kan dat wel?

Leven met chronische pijn, ziekte en fysieke beperkingen is, ook voor mij, een flinke uitdaging. Naast het verliezen van je gezondheid, verlies je ook de verbinding met jezelf en je lichaam. Dat vond ik zelf erg pijnlijk om te ontdekken.

 

Yoga beoefenen helpt je om beter je persoonlijke grenzen te kunnen aanvoelen. Je ervaart dat je lichaam een heleboel nog wel kan. Je voelt dat je aangespannen lijf ook zacht en ontspannen kan aanvoelen.

 

Hoe fijn zou het zijn als je ook als je weinig energie hebt een uur yoga kunt beoefenen? Zelfs als jij je te ziek of niet fit genoeg voelt om de deur uit te gaan!

Yogalessen die gewoon fijn voelen

Er zijn geen voorwaarden om deel te kunnen nemen aan een les Online LIVE Yoga. Kom zoals je bent. Of je nu veel of weinig ervaring hebt met yoga. Yoga is echt voor iedereen.

Het belangrijk om een vorm van yoga te kiezen die bij jou past. Wanneer je leeft met chronische pijn en/of ziekte is het volgen zachte en toegankelijke lessen de beste keuze.

 

Toegankelijk betekent dat

✺  alle lessen zowel staand op de yogamat als zittend op een stoel te volgen zijn.
✺  er lessen zijn waarin ontspanning centraal staat.
✺  je comfort zone je startpunt is, zodat pijnklachten niet verergeren.
✺  er lessen zijn die je ook kunt volgen wanneer je energiepijl erg laag is: in een rustig tempo of zelfs liggend op de bank of je bed.

Aangepaste, accessible, yoga
Geniet van thuis onbeperkt
toegankelijke yogalessen volgen

Via Livestream webinar & op het besloten deel van de community website
livestream yoga
Klaar om met yoga te starten?

Je wilt net als anderen een yoga beoefening die je lichaam ondersteunt
en die je klachten niet verergert.

Wordt nu lid en ervaar wat Online LIVE Yoga voor jou doet.

Kwartaal Lidmaatschap

Online LIVE Yoga

€ 65

maart, april en mei 2020

3 maanden yoga zonder enige beperking

Maand Lidmaatschap

Online LIVE Yoga

€ 25

maart 2020

7x LIVE lessen & besloten community

Exclusieve toegang

Je hebt de exclusieve toegang tot 7 online live yogalessen per maand. Je kunt ze ook op de community website terugkijken. Alles is beschikbaar tijdens je lidmaatschap. Inmiddels staan er meer dan 140 online yogalessen voor je klaar.

Hier vind je ook: uitleg over variaties van houdingen, een stay-at-home retreat, artikelen, meditaties, podcasts en je hebt toegang tot de besloten community (forum).

online live yoga
Ondersteuning

Online yoga mét begeleiding van een docent, omdat je met ondersteuning van een ervaringsdeskundige yogadocent echt stappen zet.

Je wordt lid van een groeiende community van gelijk gestemde mensen die net als jij leven met een chronische ziekte, pijn en/of beperkingen. Maar die vooral nieuwsgierig zijn en open staan voor de oneindige mogelijkheden van yoga.

Yogalessen die bij jou aansluiten

Hoe voel jij je vandaag? Dat is het uitgangspunt.

Genoeg energie voor stoelyoga? Liever 15 min ontspannen? LIVE meedoen of de opname terugkijken via de website?

Jouw beoefening pas je eenvoudig aan jouw behoeften aan.
Met 7 Online LIVE Yoga lessen per maand en toegang tot álle opnames is er altijd wel een passende yogales. De LIVE lessen worden gegeven op maandag om 19.00 uur en op vrijdag om 11.00 uur. De opnames zijn 24/7 beschikbaar voor je.

Toegang tot yoga wanneer jij dat wilt!

 

besloten community website voor leden

"Ik dacht dat deze online live yoga voor mijzelf te zwaar zou zijn. Astrid maakt van het aanpassen niet een uitzondering maar juist de kern van elke oefening. Wat voor jou werkt staat centraal. Het is de eerste plek waarbij het voor mij voelt dat minder ook echt oké en zelfs goed is. Dat een oefening dan nog steeds nuttig is."

- Anne -

"Begin 2018 begon mijn lichaam zich steeds meer te verzetten tegen de vorm van yoga die ik al jaren beoefende. Ik besefte dat ik te vaak over mijn grenzen ging bij deze beoefening. Wat ik bij de Online Yogaschool vind, is een beoefening die zorgt dat ik eindelijk leer binnen mijn grenzen te blijven. Uit de prestatiemodus en in de liefdevolle omarming met mijn chronisch zieke en pijnlijke lijf."

- Janette - 

"Lang gezocht naar iets wat bij me past en waar ik veel baat bij heb. Door het online programma kan je het zo vaak doen wanneer je het kan. Voor mij is dit echt een uitkomst en een heerlijke manier om met je pijnlijke lichaam bezig te zijn. Het leert mij mijn lichaam beter te kennen en om er beter naar te luisteren."

- Nicole -

“Ik realiseerde me gisteren weer hoe blij ik ben met de yogalessen en hoeveel steun ik erdoor ervaar. Ik ben nog steeds zo blij met en dankbaar voor de mogelijkheden die je me daarmee geeft.”

- B - 

Online LIVE Yoga

Jouw yogaschool aan huis

 

✺  7 lessen online LIVE yoga per maand

✺  onbeperkt toegang tot alle opnames van yogalessen

✺  feedback van een ervaringsdeskundig yogadocent

✺  vele bonussen: YogaTalks, Meditaties, YogaZines,
besloten community (forum), een stay-at-home-retreat

Kwartaal Lidmaatschap

Online LIVE Yoga

€ 65

maart, april en mei 2020

21 Online LIVE Yogalessen &
3 maanden toegang tot de besloten community

★ ★ ★ ★ ★

Voordeligste keuze

Maand Lidmaatschap

Online LIVE Yoga

€ 25

voor de maand maart 2020

7 Online LIVE Yogalessen &
hele maand toegang tot de besloten community

"Yoga brengt mij bij een deel van mijzelf dat ik geneigd ben te verwaarlozen. Even pas op de plaats rust…. Ook helpt het mij in keuzes maken. Ik sta er nu meer bij stil en kijk of dit past/goed voelt."

- Manon -

Lees hier ook de review die Anne van www.onlinebuddies.nl schreef.

online buddies

Ze had het idee dat zij geen yoga kon doen.
Ik nodigde haar uit om een les te volgen en de community te bezoeken.
Dit is haar ervaring...

"Hele grote meerwaarde dat de lessen live zijn. Dat geeft echt een 'samen gevoel'. Het is voor mij een grote 'stok achter de deur' om dat moment vrij te plannen en echt de rust"

- Anne-Marie -

"Fijn om te doen. Elke les heeft andere focus: ontspanning in de avond of juist je lichaam voorbereiden op de dag. Hoe dan ook is 't een rust- en aandachtsmoment."

- Mieke - 

"Super fijn! Voordelen van online live lessen zijn dat je een soort van 'afspraak' hebt. En heel prettig dat er voor en na de live lessen ook interactie mogelijk."

- Imke -

"Het zijn prettige lessen die goed voorbereid zijn. Verder vind ik het erg gezellig om te weten dat op dat moment de les live gegeven wordt en anderen ook meedoen. Ook vind ik het erg prettig deze lessen gewoon thuis te kunnen doen, dat je zelf niet in beeld bent, maar toch contact kunt hebben."

- A - 

Veel gestelde vragen

Ik heb nog geen enkele ervaring met (online) yoga. Is dat een probleem?

Dat is geen enkel probleem. Iedere maand werken we vanuit een nieuw thema of met nieuwe oefeningen. Oefeningen worden gedurende een aantal weken herhaald. We oefenen variaties op houdingen zodat je de opties kunt kiezen die het beste voelen voor jou. We oefenen stap voor stap zoals je dat ook in een yogastudio zou doen. En omdat er van iedere live les een opname gemaakt wordt, kun je er zelf ook nog mee aan de slag. Oefening baart kunst.

Fijn om te weten... Jij kunt mij zien tijdens de lessen, maar ik jou niet. Er is alleen vanuit mijn kant een video- en audioverbinding.
Er is wel de mogelijkheid om via de chat met mij en de andere deelnemers te 'praten'.

Ik mag of kan bepaalde bewegingen niet maken. Kan ik dan toch deelnemen?

Wanneer je een ziekte, aandoening of fysieke beperkingen hebt zijn er altijd bewegingen die je niet kunt of mag maken.

Voordat je aan dit programma begint, is het zeker goed om dit te bespreken met je behandelend (huis)arts, specialist of (fysio)therapeut. Overleg wat wel en niet mag. Laat je goed adviseren of (zachte) yoga geschikt is voor jou. Luister naar zijn of haar adviezen. Bespreek ook tijdens het programma je ervaringen met haar of hem. Blijf niet rondlopen met vragen of onzekerheden. Zo kan je yogabeoefening een aanvulling zijn op je huidige behandeling.

De meeste mensen krijgen het advies om te blijven bewegen, en daarbij te luisteren naar de grenzen. Deze lessen worden zo gegeven dat er ruimte is om zelf te ervaren en ontdekken wat bij jou past. Zodat je leert bewegen vanuit je mogelijkheden en binnen jouw grenzen.

Ik wil nogmaals benadrukken dat de yogalessen geen vervanging zijn voor je huidige behandeling (en/of voorgeschreven medicatie). Yoga kan een mooie aanvulling zijn op je huidige behandeling(en) wanneer je de aan jou gegeven persoonlijk adviezen opvolgt.

Ik wil me aanmelden, maar de maand is al gestart.

Dat kan. Ook gedurende de maand kun je instromen.

Zorg dat je minimaal 24 uur voor de eerstvolgende Online LIVE Yogales aanmeldt,
als je deel wilt nemen aan deze live les. (zie lesrooster) Anders ontvang je niet op tijd jouw persoonlijke toegangslink.

Je kunt instromen wanneer je wilt gedurende een maand. Je investering blijft wel hetzelfde omdat je onbeperkt toegang hebt tot alle opnames van de live-lessen. Je kunt de gemiste lessen van die maand dus altijd terugkijken op het besloten deel van de community website.

* Door je aanmelding geef je mij toestemming om je e-mailadres en naam toe te voegen aan de digitale lesomgeving (webinar platform) zodat je de LIVE lessen kunt bijwonen. Je ontvangt voor iedere les een persoonlijke inlogcode.

Ik heb geen chronische pijn of fysieke beperkingen, maar deze lessen lijken mij toch interessant.

Iedereen mag en kan deelnemen aan de lessen van De Online Yogaschool.

De yogalessen en (ontspannings)meditaties zijn geschikt voor iedereen die graag een zachte vorm van yoga wil beoefenen. Dit is niet gebonden aan een diagnose of leeftijd. Dus ook wanneer je geen of lichte chronische pijn of fysieke beperkingen hebt, ben je van harte welkom.

Neem contact met me op wanneer je denkt dat dit programma iets voor jou kan zijn, maar je toch nog vragen hebt. Naar aanleiding van jouw verhaal kan ik je op weg helpen.

Stuur een e-mail naar info @ astridvanrens.nl. Ik kijk graag met je mee.

Wat als ik eens een week weinig thuis ben of op vakantie ga?

Het mooie van online lessen is dat je zelf kunt bepalen wanneer en waar je yoga wilt beoefenen. Ga je een week op vakantie? Je lessen zijn overal beschikbaar waar jij een goede/stabiele internetverbinding hebt.

Wat als ik een week niet mee kan doen of minder tijd heb?

Alle lessen worden opgenomen en daarna op de members-only website geplaatst. Zolang je abonnement loopt heb je toegang tot alle opgenomen lessen. Zelfs de lessen die gegeven zijn nog voordat je abonnement startte.

Dit geeft jou echt de tijd en ruimte om de lessen in jouw ritme en tempo te volgen.

Hoe kan ik 'De Online Yogaschool' bezoeken?

Belangrijk is dat je een stabiele internetverbinding hebt. Je kunt de lessen bekijken via je pc, laptop, tablet of smartphone. 

Na je aanmelding worden je e-mailadres en naamgegevens toegevoegd aan de online lesomgeving (een webinarplatform). Door je aan te melden geef je mij hiervoor toestemming.

Je ontvangt voor iedere les een e-mail met daarin een link naar de online omgeving waar de lessen te volgen zijn. Iedere les heeft een unieke en persoonlijke link die maar 1 keer te gebruiken is.

Daarnaast krijg je via persoonlijke inloggegevens toegang tot het besloten deel van de Community website van De Online Yogaschool. Daar kun je 24/7 inloggen en opnames van live lessen bekijken.

Welke spullen heb ik nodig voor de lessen? Moet ik nog andere dingen aanschaffen?

De meeste spullen die we in de lessen gebruiken zullen bij iedereen in huis aanwezig zijn.

Wanneer je start zorg dan in elk geval voor:

  • een stoel zonder armleuningen of krukje
  • kussens
  • twee (of meer) dekentjes
  • een plek waar je ontspannen kunt zitten of liggen: de bank, je bed of een yogamat.

Verder kun je als je wilt een yogamat, twee yogablokken, een bolster en/of een meditatiekussen aanschaffen. Dit is echter niet noodzakelijk. Ik laat je in de lessen voldoende alternatieven zien. Maar sommige mensen geven hier wel de voorkeur aan.

Wanneer zijn de lessen en vakanties? Is er een vast lesrooster?

Iedere maand verschijnt er hier op de website en op de startpagina van de members-only website een nieuw lesrooster. Er zijn vaste dagen en tijden waarop de lessen gegeven worden. Maar soms wordt hiervan afgeweken i.v.m. bijscholing, ziekte of feestdagen.

Er zijn maandelijks 7 lessen.

Het vaste maandelijkse abonnementsgeld is een gemiddeld bedrag over het aantal weken per jaar waarin De Online Yogaschool daadwerkelijk geopend is. De jaarlijks geplande (school)vakantieweken waarin de studio dicht is, worden hierin dus niet meegerekend. Dit houdt in dat als de school gesloten is wegens vakantie dit vaste maandelijkse bedrag blijft gehandhaafd.

Vakanties en feestdagen:

Herfstvakantie: zaterdag 12 t/m donderdag 17 oktober