De Online Yogaschool
Online LIVE Yoga
Toegankelijke yoga die echt bij jou past

Je wil yoga beoefenen.
Liefst thuis, lekker in je eigen woonkamer.
Online Yogalessen zijn daarvoor ideaal.

Je gaat op zoek en ontdekt de enorme hoeveelheid aan (gratis) videolessen.
Vol goede moed start je de ene na de andere les. Maar keer op keer ontdek je dat deze lessen...

 

  • te zwaar zijn voor je... want allemaal op de yogamat en met veel te uitdagende houdingen
  • een te hoog tempo hebben... je krijgt gewoon geen tijd om op adem te komen
  • er zit geen duidelijke opbouw en verband tussen de lessen is
  • er geen aanpassingen of variaties aangeboden worden die voor jou werken

 

Een fijne passende les vinden blijkt erg lastig.
En al heel snel ontstaat het gevoel dat yoga toch niks voor jou is.

Het kan ook anders...

Online LIVE Yoga

Yoga bij chronische pijn of ziekte, kan dat wel?

Leven met chronische pijn, ziekte en fysieke beperkingen is, ook voor mij, een flinke uitdaging. Naast het verliezen van je gezondheid, verlies je vaak ook de verbinding met jezelf en je lichaam. Dat vond ik zelf erg pijnlijk om te ontdekken.

 
Yoga beoefenen helpt je om beter je persoonlijke grenzen te kunnen aanvoelen. Je ervaart dat je lichaam een heleboel nog wel kan. Je voelt dat je vaak aangespannen lijf ook zacht en ontspannen kan aanvoelen.

En omdat wekelijkse yogalessen buiten de deur volgen soms niet haalbaar is,  zijn online yogalessen ideaal.

Yogalessen die bij jou passen

Er zijn geen voorwaarden om deel te kunnen nemen aan een yogales. Kom zoals je bent. Of je nu veel of weinig ervaring hebt met yoga. Yoga is echt voor iedereen.

Wel is het belangrijk om een vorm van yoga te kiezen die bij jou past. Wanneer je leeft met chronische pijn en/of ziekte is het volgen zachte en toegankelijke lessen de beste keuze.

 
Toegankelijk betekent dat

✺  alle lessen zowel staand op de yogamat als zittend op een stoel te volgen.

✺  er lessen zijn waarin ontspanning centraal staat.

✺  je comfort zone je startpunt is, zodat pijnklachten niet verergeren.

✺  er lessen zijn die je ook kunt volgen wanneer je energiepijl erg laag is: in een rustig tempo of liggend, lekker op de bank of je bed.

Aangepaste, accessible, yoga

Geniet van thuis onbeperkt
toegankelijke yogalessen volgen

Via Livestream & op de members-only website

Online LIVE Yoga

Klaar om met yoga te starten? Wordt lid van de Online Yogaschool!

✺ Je bespaart in energie & tijd

Lekker thuis in je eigen woonkamer volg je alle LIVE yogalessen...

Je hoeft er de deur niet voor uit.
Weer of geen weer, weinig of veel energie...
Je kunt altijd de lessen volgen.

Met 1 druk op de knop ben je in de yogaschool.

✺ Onbeperkt toegang tot alle lessen

Volg alle lessen live of bekijk ze op de members-only website wanneer het jou uitkomt.

Zolang je lidmaatschap loopt heb je toegang tot het besloten deel van de community website. Hier vind je opnames van alle LIVE lessen van De Online Yogaschool.

Inmiddels staan er meer dan 60 yogalessen voor je klaar.

✺ Support van een ervaringsdeskundige yogadocent & andere deelnemers

Ondersteuning en feedback van een yogadocent is belangrijk. Omdat ik net als jij leef met chronische pijn en ziekte, kan ik dit ook doen vanuit mijn eigen ervaringen. Na de live les kun je in de online lesomgeving vragen stellen en ervaringen delen via de chat.

 

Ook leer je zo alle andere deelnemers kennen.
Dat geeft een gevoel van 'samen yoga beoefenen'.

In de besloten groep (een forum) op de community website, kun je na de les contact hebben met mij en alle andere deelnemers. Ook tussen de lessen in heb je dus feedback.

✺ Uniek & Betaalbaar lidmaatschap

Online LIVE yogalessen volgen mét begeleiding van je yogadocent. Dit is nieuw in Nederland.

 

Er worden per maand 7 LIVE Yogalessen gegeven. Deze kun je allemaal live bijwonen of de opnames ervan 24/7 bekijken op het besloten deel van de community-website.

 

Uniek en onbetaalbaar is dat door het persoonlijke contact dat we hebben de lessen afgestemd kunnen worden op vragen van jou als deelnemer.

"Na de yogales voel ik me meer bewust van mijn lichaam. Mijn zintuigen lijken ook scherper te zijn. Ik heb al een paar jaar als een soort overleven geleefd. Leuk van de buitenkant, maar afgesloten van binnen. Ook vanwege mijn ziekte die niet meer overgaat. Ik heb veel pijn gehad voor de operaties, tot aan morfine toe. Je bent dan heel eenzaam met je pijn en dat is het ergste. Met yoga-oefeningen kun je in ieder geval van je mind je maatje maken. Dat is geruststellend. Samengevat: Ik ben blij met jouw lessen!"
Ineke
"Door chronische pijnklachten weet je nooit wat die dag haalbaar voor je is. Wat ik zo fijn aan het online yoga vind, is dat je zelf kunt bepalen hoe en hoe lang je welke oefening doet. Het leert mij inzien wat ik wel en niet kan op een dag! Astrid legt de oefeningen heel helder uit en mocht je een vraag hebben, wordt deze snel en zorgvuldig beantwoord. Een échte aanrader voor iedereen die wat meer moeite heeft met bewegen!"
Nathalie
"Lang gezocht naar iets wat bij me past en waar ik veel baat bij heb. Door het online programma kan je het zo vaak doen wanneer je het kan. Overal doen, zelfs in het buitenland. Voor mij is dit echt een uitkomst en een heerlijke manier om met je pijnlijke lichaam bezig te zijn. Het leert mij mijn lichaam beter te kennen en om er beter naar te luisteren. Ik word er ook heel ontspannen van. Daarbij komt ook nog dat Astrid een zeer prettig en deskundig persoon is. Ik kan het iedereen aanraden."
Nicole

Jouw yogaschool aan huis

community members only

✺  7 online LIVE yogalessen per maand

✺  onbeperkt toegang tot alle opnames van yogalessen

✺  feedback van een ervaringsdeskundig yogadocent

✺  vele bonussen: YogaTalks, Meditaties, YogaZines,
besloten community (forum), een stay-at-home-retreat

In de maand juli worden er in verband met de zomervakantie 4 in plaats van 7 Online LIVE Yogalessen gegeven.

Daarom ontvang je nu een eenmalige korting van € 8,00 op het normale lidmaatschap. 

 

Maand Lidmaatschap

€ 17

voor de maand juli 2019

4 Online LIVE Yogalessen
& hele maand toegang tot alle opnames in de besloten community

 

Kwartaal Lidmaatschap

€ 57

juli, augustus en september 2019

18 Online LIVE Yogalessen
& 3 maanden toegang tot alle opnames in de besloten community

★ ★ ★ ★ ★
Voordeligste keuze
"Fijn om te doen. Elke les heeft andere focus: ontspanning in de avond of juist je lichaam voorbereiden op de dag. Hoe dan ook is 't een rust- en aandachtsmoment."
Mieke
"Het zijn prettige lessen die goed voorbereid zijn. Verder vind ik het erg gezellig om te weten dat op dat moment de les live gegeven wordt en anderen ook meedoen. Ook vind ik het erg prettig deze lessen gewoon thuis te kunnen doen, dat je zelf niet in beeld bent, maar toch contact kunt hebben."
Anne
"Super fijn! Voordelen van online live lessen zijn dat je een soort van 'afspraak' hebt en dat werkt voor mij als een stok achter de deur. En er is voor en na de live lessen ook interactie mogelijk."
Imke
"Hele grote meerwaarde om live te zijn, dat geeft echt een 'samen gevoel' en is voor mij een grote stok achter de deur om dat moment vrij te plannen en echt de rust te zoeken (apparaten uit etc). Het voelt ook meer als een complete les dan bij een videoles."
Anne-Marie
"Ik had vooraf geen twijfels of ik zou starten met deze online lessen. Ik ken je al van live lessen in de yogastudio, van een van je online programma's en van de filmpjes op facebook. Allemaal heel toegankelijk, duidelijke uitleg en met een prettige sfeer."
Mieke

Lees hier ook de ervaringen van Anne van www.onlinebuddies.nl.

Ze schreef een uitgebreide review op haar website over Online LIVE Yoga

Veel gestelde vragen

Dat is geen enkel probleem. Iedere maand werken we vanuit een nieuw thema of met nieuwe oefeningen. Oefeningen worden gedurende een aantal weken herhaald. We oefenen variaties op houdingen zodat je de opties kunt kiezen die het beste voelen voor jou. We oefenen stap voor stap zoals je dat ook in een yogastudio zou doen. En omdat er van iedere live les een opname gemaakt wordt, kun je er zelf ook nog mee aan de slag. Oefening baart kunst.

Fijn om te weten... Jij kunt mij zien tijdens de lessen, maar ik jou niet. Er is alleen vanuit mijn kant een video- en audioverbinding.
Er is wel de mogelijkheid om via de chat met mij en de andere deelnemers te 'praten'. 

 


Wanneer je een ziekte, aandoening of fysieke beperkingen hebt zijn er altijd bewegingen die je niet kunt of mag maken.

Voordat je aan dit programma begint, is het zeker goed om dit te bespreken met je behandelend (huis)arts, specialist of (fysio)therapeut. Overleg wat wel en niet mag. Laat je goed adviseren of (zachte) yoga geschikt is voor jou. Luister naar zijn of haar adviezen. Bespreek ook tijdens het programma je ervaringen met haar of hem. Blijf niet rondlopen met vragen of onzekerheden. Zo kan je yogabeoefening een aanvulling zijn op je huidige behandeling.

De meeste mensen krijgen het advies om te blijven bewegen, en daarbij te luisteren naar de grenzen. Deze lessen worden zo gegeven dat er ruimte is om zelf te ervaren en ontdekken wat bij jou past. Zodat je leert bewegen vanuit je mogelijkheden en binnen jouw grenzen.

Ik wil nogmaals benadrukken dat de yogalessen geen vervanging zijn voor je huidige behandeling (en/of voorgeschreven medicatie). Yoga kan een mooie aanvulling zijn op je huidige behandeling(en) wanneer je de aan jou gegeven persoonlijk adviezen opvolgt.

Dat kan. Ook gedurende de maand kun je instromen.

Zorg dat je minimaal 24 uur voor de eerstvolgende Online LIVE Yogales aanmeldt,
als je deel wilt nemen aan deze live les. (zie lesrooster) Anders ontvang je niet op tijd jouw persoonlijke toegangslink.

Je kunt instromen wanneer je wilt gedurende een maand. Je investering blijft wel hetzelfde omdat je onbeperkt toegang hebt tot alle opnames van de live-lessen. Je kunt de gemiste lessen van die maand dus altijd terugkijken op het besloten deel van de community website.

 

* Door je aanmelding geef je mij toestemming om je e-mailadres en naam toe te voegen aan de digitale lesomgeving (webinar platform) zodat je de LIVE lessen kunt bijwonen. Je ontvangt voor iedere les een persoonlijke inlogcode.

 

 


Iedereen mag en kan deelnemen aan de lessen van De Online Yogaschool.

De yogalessen en (ontspannings)meditaties zijn geschikt voor iedereen die graag een zachte vorm van yoga wil beoefenen. Dit is niet gebonden aan een diagnose of leeftijd. Dus ook wanneer je geen of lichte chronische pijn of fysieke beperkingen hebt, ben je van harte welkom.

Neem contact met me op wanneer je denkt dat dit programma iets voor jou kan zijn, maar je toch nog vragen hebt. Naar aanleiding van jouw verhaal kan ik je op weg helpen.

Stuur een e-mail naar info@astridvanrens.nl. Ik kijk graag met je mee.


Het mooie van online lessen is dat je zelf kunt bepalen wanneer en waar je yoga wilt beoefenen. Ga je een week op vakantie? Je lessen zijn overal beschikbaar waar jij een goede/stabiele internetverbinding hebt.

 


Alle lessen worden opgenomen en daarna op de members-only website geplaatst. Zolang je abonnement loopt heb je toegang tot alle opgenomen lessen. Zelfs de lessen die gegeven zijn nog voordat je abonnement startte.

Dit geeft jou echt de tijd en ruimte om de lessen in jouw ritme en tempo te volgen. 

 

Belangrijk is dat je een stabiele internetverbinding hebt. Je kunt de lessen bekijken via je pc, laptop, tablet of smartphone. 

Na je aanmelding worden je e-mailadres en naamgegevens toegevoegd aan de online lesomgeving (een webinarplatform). Door je aan te melden geef je mij hiervoor toestemming.

Je ontvangt voor iedere les een e-mail met daarin een link naar de online omgeving waar de lessen te volgen zijn. Iedere les heeft een unieke en persoonlijke link die maar 1 keer te gebruiken is.

Daarnaast krijg je via persoonlijke inloggegevens toegang tot het besloten deel van de Community website van De Online Yogaschool. Daar kun je 24/7 inloggen en lessen terugkijken.

 


De meeste spullen die we in de lessen gebruiken zullen bij iedereen in huis aanwezig zijn.

Wanneer je start zorg dan in elk geval voor:

  • een stoel zonder armleuningen of krukje
  • kussens
  • twee (of meer) dekentjes
  • een plek waar je ontspannen kunt zitten of liggen: de bank, je bed of een yogamat.

Verder kun je als je wilt een yogamat, twee yogablokken, een bolster en/of een meditatiekussen aanschaffen. Dit is echter niet noodzakelijk. Ik laat je in de lessen voldoende alternatieven zien. Maar sommige mensen geven hier wel de voorkeur aan.

 

 

Iedere maand verschijnt er hier op de website en op de startpagina van de members-only website een nieuw lesrooster. Er zijn vaste dagen en tijden waarop de lessen gegeven worden. Maar soms wordt hiervan afgeweken i.v.m. bijscholing, ziekte of feestdagen.

Er zijn maandelijks 7 lessen.

Het vaste maandelijkse abonnementsgeld is een gemiddeld bedrag over het aantal weken per jaar waarin De Online Yogaschool daadwerkelijk geopend is. De jaarlijks geplande (school)vakantieweken waarin de studio dicht is, worden hierin dus niet meegerekend. Dit houdt in dat als de school gesloten is wegens vakantie dit vaste maandelijkse bedrag blijft gehandhaafd.

Vakanties en feestdagen:

Meivakantie: dinsdag 30 april t/m zondag 5 mei

Pinksteren: maandag 20 juni

Zomervakantie: 20 juli t/m 8 augustus

 

© 2018 Astrid van Rens | Algemene Voorwaarden | Privacy Verklaring | Disclaimer