Astrid van Rens
"Als je een yogabeoefening wilt die bij jou past, 
dan moet je het anders doen dan iedereen." 
"In 2010 startte ik direct na mijn yogaopleiding met het geven van yogalessen. Lesgeven heeft altijd in mijn bloed gezeten. Jarenlang was ik naast de yogalessen werkzaam als dramadocente. Toen ik door bezuinigingen mijn baan verloor, gooide ik het roer helemaal om. Mijn eigen ervaringen met een yogabeoefening met chronische pijn zorgde ervoor dat ik de voordelen van yoga wilde delen. Niet meer een paar lessen per week, maar fulltime en nu ook online. Online Yoga zorgt ervoor dat ik de toegankelijkheid van yoga kan vergroten. Yoga hoort bereikbaar te zijn voor iedereen die yoga wil beoefenen."

Ik hou van mijn hangmat, Tony's chocola en Scandinavische trillers. Ik eet het liefste groentegerechten en mijn favoriete reisbestemming is Nepal. Ik woon samen met mijn studerende 18 jarige dochter en kat Fietje in een 'Tiny House'. Fietje is trouwens regelmatig mijn persoonlijke assistente tijdens de yogalessen.

Wij zijn in 2018 klein gaan wonen omdat ik een meer ontspannen en versimpelt leven wil leven. Tijd wil kunnen maken voor dat wat mij blij maakt. En natuurlijk heeft het leven z'n ups and downs. Ook voor mij. Maar wat ik zeker geleerd heb, mede door het beoefenen van yoga en meditatie, is dat ik meer ontspannen kan leven.

Ik weet inmiddels al heel wat jaren dat ik fibromyalgie en het syndroom van Tietze (beide vormen van reuma) heb. Voor mij is dit een belangrijke reden geweest om me meer en meer te verdiepen in zowel yoga als meditatie. Het leren leven met chronische aandoeningen biedt namelijk nogal wat uitdagingen.

 

Yoga is voor mij de manier om niet in de 'alsmaar-doorgaan-modus' te schieten of stress de overhand te laten nemen. Dat is namelijk funest voor de pijnklachten en vermoeidheid die ik dagelijks ervaar. Mijn beoefening laat me dagelijks even stilstaan zodat ik weer voel wat belangrijk voor mij is.

In mijn opleiding bij Jill Satterfield, die ik in 2015 afrondde, zijn yoga en meditatie/mindfulness samen gekomen. Het heeft mij geholpen om anders te kijken naar en om te gaan met mijn fysieke beperkingen en pijnklachten.

In 2019 rondde ik nog een restorative yoga training af bij Lizzie Lasater. Deze yogavorm, die uitsluitend gericht is op ontspanning en herstel, maakte voor mij het plaatje rond.

Ik heb me gespecialiseerd in mindful yoga voor mensen die leven met chronische ziekte, aanhoudende pijn en vermoeidheid. Natuurlijk vanwege mijn persoonlijke ervaring, maar vooral door mijn grote wens om jou te laten ervaren dat yoga echt toegankelijk is voor iedereen.


Astrid is the extraordinary student who actualized the practices offered to her. She now teaches from her direct experience of  living with chronic pain, the emotional ramifications that stem from that, and not only thrives but is able to help others because of it.

This personal integration and transformation is what every teacher hopes for in a student. Even better is when the student becomes a magnificent teacher in their own right, we know we have done our job well. I can’t speak more highly of Astrid as a teacher, practitioner and person.

Jill Satterfield
International mindfulness and meditation teacher, speaker and coach
www.jillsatterfield.org

Zin om te starten met Online Yoga?
Inspiratie

Onder het genot van een kopje thee kletsen met anderen die ook thuis yoga beoefenen. Je verdiepen in variaties van yogahoudingen die echt goed voelen voor jouw lichaam. En natuurlijk de tijd nemen om de gratis yogalessen te volgen die voor jou klaarstaan.

Wanneer het jou uitkomt

Hoe jij yoga wilt beoefenen is heel persoonlijk. 

Bij De Online Yogaschool kun je lessen volgen wanneer jij dat wilt. Ook als je dat liever zo nu en dan doet, wanneer jij daar behoefte aan hebt. Je kunt twee keer per week een losse Online LIVE Yogales volgen.

Een vaste plek in je week

Yoga als vast onderdeel in je week.

Volg thuis twee keer per week Online LIVE Yogalessen. Met één druk op de knop volg je twee keer per week thuis Yogalessen. Yoga aangepast aan een leven met chronische pijn en/of ziekte. Als lid krijg je ook nog toegang tot het besloten deel van de community website. Daar vind je alle opnames van de eerdere live yogalessen en meer...

Interviews en gastblogs

* Een interview met Veronica Magazine over Tiny Living. Bij de Online Yogaschool geef ik les vanuit mijn 'Tiny House'. Verhuizen naar en leven in een kleine woning was voor mij een hele bewuste keuze...

Je kunt het hele artikel lezen op nu.nl. Of ga hier en hier naar blogs die ik hierover schreef.

* Anne van de website www.onlinebuddies.nl schreef een review over Online LIVE Yogalessen. Ook interviewde ze mij over chronisch ziek zijn en een eigen yogaschool runnen.

Beide blogs vind je op haar website. Deze website is een positieve community voor chronisch zieken en/of (arbeids)beperkten.


* Voor de website fibromyalgie blog schreef ik een gastblog over yoga & fibromyalgie.

Deze website is de hotspot voor een beter leven met fibromyalgie.

* Interview met vrouw.nl naar aanleiding van De week van de Pijn

* International Day of Yoga 2017: What a Yogi Looks Like
Accessible Yoga, Yoga International en Body Image Coalition

Een video waarin ik en collega's wereldwijd vertellen hoe en voor wie we yoga accessible (toegankelijk) maken.

© 2018 Astrid van Rens |  Algemene Voorwaarden | Privacy Verklaring | Disclaimer