online live yoga - privacy
Privacy verklaring

Astrid van Rens, De Online Yogaschool, (hierna: De Online Yogaschool) gevestigd aan de Romerohof 13 te Eindhoven, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

www.astridvanrens.nl
Romerohof 13
5611PX Eindhoven
+31619554143

KVK 17182796 

Jouw Gegevens

Jouw gegevens

De Online Yogaschool verkoopt jouw gegevens niet aan anderen en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkers overeenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. De Online Yogaschool blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Doel bewaren van je gegevens

Voor- en achternaam
factureren en betaling, versturen YogaMail/mails over (online) lessen en programma's en voor de registratie van deelname aan (online) lessen/workshops/programma's, inschrijven bij Webinar platform (webinargeek)

Ingangsdatum abonnement/online programma/workshops
vanaf wanneer mag je lessen volgen en tot hoe lang een abonnement of online programma beschikbaar voor jou blijft

Adresgegevens
voor facturering en i.g.v. bijzondere gebeurtenissen stuur ik een kaartje

Telefoonnummer
bij vragen en/of klachten

e-mail
toegang tot de community website (onlineyogaschoolcommunity.nl) voor deelname aan online lessen en programma's, toegang tot online live lessen via webinar platform (Webinargeek), voor verzending YogaMail en mail m.b.t. het volgen van (online) programma's en lessen

IBAN
t.b.v. betaling voor (online) lessen en programma's

YogaMail

YogaMail

Als je op de hoogte wilt blijven van Yogalessen, online programma's, aanbiedingen en yoga-inspiratie, dan kun je je inschrijven voor de YogaMail. We registreren dan je naam en e-mailadres om je deze e-mails te kunnen sturen.

Om de YogaMail zo relevant mogelijk voor jou te maken, koppelen we ook je online aankoopgegevens en je zoekgedrag op astridvanrens.nl aan je YogaMail profiel, zodat we je geen informatie sturen over het online programma dat je al gekocht hebt of de online lessen die je al volgt.

Dit profiel bewaren we totdat jij je weer afmeldt voor de YogaMail.

Bij iedere YogaMail die je ontvangt, zit een mogelijkheid om je weer af te melden. Je vindt hiervoor altijd een link onder aan de mail.

Online Yoga lessen volgen

Online Yoga lessen volgen

Als je online een aankoop doet, worden je transactiegegevens geregistreerd om de betaling in orde te kunnen maken. We zijn het belastingtechnisch verplicht om details van iedere aankoop zeven jaar te bewaren.

We hebben je naam en je e-mailadres nodig om je van onze online yogalessen en programma's gebruik te kunnen laten maken.

Betaling kan uitsluitend door middel van iDeal en diverse Belgische Online Betaalopties. Alle online betalingen gaan via Plug&Pay en Mollie: een betaalpagina en bank die deze online betalingen mogelijk maakt.

Deze gegevens delen we waar nodig met externe dienstverleners. Zo heeft een boekhouder inzicht in deze gegevens om onze administratie voor de belastingdienst in orde te maken. En voor het webinar platform hebben we je e-mailadres en naam nodig om je toegang te kunnen geven tot de Online LIVE Yogalessen. Deze externe dienstverleners mogen je gegevens alleen gebruiken om de desbetreffende diensten uit te voeren. Ze mogen jouw gegevens dus niet zelfstandig gebruiken of doorgeven.

De gegevens over je aankoop bewaren we tot 1 jaar nadat je toegang hebt tot een online programma of nadat je lidmaatschap is stopgezet. Dit om eventuele vragen over je deelname aan onze programma's te kunnen beantwoorden of klachten over de diensten zo goed mogelijk te kunnen behandelen.

Tijdens de online aankopen van een lidmaatschap Online LIVE Yoga of Online Programma's kun je inloggen op de community website van De Online Yogaschool. Alle betaalde lessen en programma's zijn terug te vinden op: //onlineyogaschoolcommunity.nl
Je ontvangt hiervoor via de mail een wachtwoord na aanmelding. Dit wachtwoord kun je zelf aanpassen. Wij gaan ervan uit dat jij kiest voor een sterk en niet elders gebruikt wachtwoord. Dit om je eigen persoonlijke gegevens te beschermen. Deze inloggegevens geven je toegang tot alle door jouw gekochte en nog beschikbare programma's of de online live lessen zolang je lidmaatschap loopt.

Betaling (en volgen) van losse Online LIVE Yogalessen vinden plaats op www.webinargeek.com. Dit is het webinarplatform waar we gebruik van maken voor het livestreamen van de lessen. Ook hier loopt de betaling via Mollie.

Na aanmelding koppelen we je aankoopgegevens aan je Mail profiel. (zie info over mail)

Mail over of behorende bij Online Lessen of Programma's

Mail over of behorende bij Online Lessen of Programma's

Na aanmelding voor Yogalessen, online programma's, workshops, de gratis community of andere diensten willen wij je kunnen voorzien van informatie hierover. We registreren bij aanmelding je naam en e-mailadres om je deze e-mails te kunnen sturen.

Om de mails die we sturen zo relevant mogelijk voor jou te maken, koppelen we ook je online aankoopgegevens aan je Mail profiel, zodat we je geen informatie sturen over het online programma dat je al gekocht hebt of de online lessen die je al volgt.

Dit profiel bewaren we totdat jij je weer afmeldt voor een bepaalde mailinglijst.

Bij iedere Mail die je ontvangt, zit een mogelijkheid om je weer af te melden. Je vindt hiervoor altijd een link onder aan de mail.

Wanneer je je afmeldt voor deze mails over de door jouw gekochte online producten, ontvang je ook geen informatie meer de lessen of over bijvoorbeeld lestijden of veranderingen in het lesrooster.

Websites bezoeken

Wanneer je de websites astridvanrens.nl of deonlineyogaschoolcommunity.nl bezoekt...

De Online Yogaschool maakt op astridvanrens.nl en deonlineyogaschoolcommunity.nl gebruikt alleen technische en functionele cookies. Daarnaast gebruiken we analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy.

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website verbeteren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser zelf verwijderen.

Deelnemen aan een workshop of online les of event

Deelnemen aan een workshop of online les of event

Voor zowel online als offline (gratis) workshops, lessen of events is het organisatorisch voor ons van belang om te weten wie er deelnemen. Bovendien kunnen we je zo van informatie voorzien over onze dienst, de tijd en plaats en je vlak voor aanvang een herinnering sturen.

Daarnaast kan het voor ons ook erg interessant zijn om te achterhalen of er tijdens of na een les of event bijvoorbeeld lidmaatschappen of programma's zijn gekocht, of wie aan de les of het event uiteindelijk deelnamen. Daarom hebben we om deel te nemen bepaalde gegevens van je nodig zoals naam en e-mailadres. Deze gegevens bewaren wij maximaal een jaar lang. Of bij betaalde diensten langer (7 jaar) vanwege wettelijke verplichtingen.

Voor sommige events of lessen hebben we extra hulp nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gast-docent die een yogales verzorgt. In dat geval delen we je gegevens met externe dienstverleners. Deze externe dienstverleners mogen je gegevens alleen gebruiken om de desbetreffende dienst uit te voeren. Ze mogen jouw gegevens dus niet zelfstandig gebruiken of doorgeven.

Jouw mening is belangrijk

Jouw mening is belangrijk

Om yoga toegankelijker te maken voor zoveel mogelijk mensen, is het allereerst van belang om te weten wat mensen willen. We vinden het fijn om te weten wat je van onze lessen en programma's vindt. Je kan je mening hierover online achterlaten in een naar jou toegestuurde online vragenlijst.

Deze ingevulde vragenlijst wordt 3 maanden bewaard en je antwoorden worden uitsluitend na jouw uitdrukkelijke toestemming op de website geplaatst. 

Ook kun je via e-mail je mening achter laten over De Online Yogaschool. Je kan dan je e-mailadres of telefoonnummer achterlaten wanneer je graag wilt dat we contact met je opnemen. We bewaren je gegevens indien nodig een jaar.

Contact met De Online Yogaschool

Contact met De Online Yogaschool

Iedere werkdag staan wij klaar om je te helpen, vragen te beantwoorden, problemen op te lossen of je te supporten bij je yogabeoefening. Je kunt ons via verschillende kanalen bereiken waaronder via e-mail en social media.

Bij technische vragen of klachten kun je uitsluitend contact met ons opnemen via info @ astridvanrens.nl

Zodra je contact met ons opneemt, omdat je bijvoorbeeld een vraag of klacht hebt over lessen die je volgt of een programma dat je hebt gekocht, zullen we deze op werkdagen zo spoedig mogelijk proberen te beantwoorden.

Als je een vraag of klacht hebt, hebben we een aantal gegevens van je nodig. Denk hierbij aan je naam, e-mailadres, telefoonnummer en andere informatie die nodig is om je vraag of klacht in behandeling te nemen. We gebruiken deze informatie ook om je op de hoogte te houden van je vraag of klacht. Nadat je vraag of klacht is afgehandeld bewaren we de informatie nog een jaar. Zo kunnen we je beter van dienst zijn als je ons later toch nog nodig blijkt te hebben.

Om persoonlijke gezondheidsredenen (van Astrid van Rens) zijn we telefonisch niet bereikbaar. Je kunt ons een e-mail sturen met daarin je vraag en eventueel je telefoonnummer. We nemen dan zo spoedig mogelijk (telefonisch of via e-mail) contact met je op. Bedankt voor je begrip.

Social Media

Social media

De Online Yogaschool maakt gebruik van social media om je op de hoogte te houden en te inspireren op het gebied van yoga. Ook geven we je een kijkje achter de schermen en laten we je yogaoefeningen zien. Je kan ons volgen op Facebook, Instagram, YouTube, Vimeo, Soundcloud en LinkedIn.

Wanneer je hiervan gebruikt maakt, ga jij als gebruiker akkoord met de voorwaarden van het betreffende social media platform.

Contact met De Online Yogaschool via social media

Als je via social media een vraag aan ons stelt, dan bewaren we dat bericht en je accountnaam, zodat we op je bericht kunnen reageren. 

Ook benaderen we je soms via Instagram of Facebook om te vragen of we een foto van jou mogen gebruiken voor marketingdoeleinden. We nemen contact met je op als je een foto post en daarin (diensten van) De Online Yogaschool of Astrid van Rens vermeldt door te taggen of het gebruik van een hashtag. Zonder jouw toestemming gebruiken we de foto niet.

Advertenties van De Online Yogaschool op social media

De Online Yogaschool maakt gebruikt van de advertentiemogelijkheden van social media platforms. We tonen je advertenties op basis van de gegevens die het social media platform met jouw toestemming verzamelt, bijvoorbeeld dat je ons volgt, geïnteresseerd bent in yoga of dat je in een bepaalde regio woont. Welke gegevens social media platforms van jou verzamelen, heeft De Online Yogaschool geen invloed op. Dit staat in de voorwaarden van het social media platform vermeld en is vaak ook te beheren in de instellingen van jouw social media profiel.

Beveiliging

Wij beveiligen persoonsgegevens

De Online Yogaschool neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en onze diensten hebben niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info @ astridvanrens.nl, dan kunnen wij de gegevens verwijderen.

Persoonsgegevens

Persoonsgegevens inzien, corrigeren of  verwijderen

Je hebt altijd het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door De Online Yogaschool en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info @ astridvanrens.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie van je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek.

De Online Yogaschool wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: naar website autoriteit persoonsgegevens

© 25 mei 2018 (8 juli 2018 aangepaste versie) - Astrid van Rens