fysieke beperking

YOGARIEM

Een yogariem is een handig hulpmiddel om tijdens je yoga beoefening meer comfort te ervaren. Een riem verlengt als het ware je armen. Dat maakt het mogelijk om meer bewegingsvrijheid voor jezelf te creëren. Zeker wanneer je beperkingen of pijnklachten ervaart in je armen, nek- en schoudergebied, is een yogariem een geweldig hulpmiddel.

yogariem

Er zijn yogariemen van verschillende dikte en materialen. Ter vervanging kun je ook heel goed een sjaaltje gebruiken.

Een voordeel van een riem is dat hij stevig is en daardoor stabiel. Een sjaaltje is vaak wat zachter en rekt wat mee. Wanneer aanraking van de huid pijnklachten veroorzaakt heeft een katoenen sjaaltje daarom zeker voordelen.

Een yogariem, maar ook alle andere props/hulpmiddelen, zijn niet bedoeld om je yogahouding makkelijker te maken. Er bestaan in mijn ogen geen beginners- of gevorderdenvariaties.

Hulpmiddelen maken het mogelijk om een houding op een manier uit te voeren die past bij jouw lichaam. Ieder lichaam is anders gebouwd en heeft daardoor andere mogelijkheden. Een aandoening, ziekte en/of fysieke beperkingen begrenzen het lichaam vaak in deze bewegingsmogelijkheden.

Props maken het mogelijk om met respect voor je lichaam yoga houdingen te doen. 

Download HIER een infografic van veel gebruikte hulpmiddelen tijdens een yogales.
© 2019 Astrid van Rens  |  KvK 17182796  | Algemene Voorwaarden | Privacy Verklaring | Disclaimer