mogelijkheden

“Zou het niet enorm helpen als…”

“… je in plaats van te denken in beperkingen, denkt in mogelijkheden, Astrid?”

Mijn mond viel letterlijk open van verbazing. En na de eerste teleurstelling dat dit alweer tegen me gezegd werd (echt niet de eerste keer), moest ik heel hard lachen. Wat is dat toch dat we het niet over onze beperkingen mogen hebben? Ons ware gezicht niet kunnen laten zien.

Herken jij dat ook dat mensen zich ongemakkelijk gaan voelen als je het over je pijnklachten of fysieke beperkingen hebt? Dat mensen of heel snel van onderwerp veranderen of met ‘oplossingen’ komen?

Ik vind het bij het beoefenen van yoga ook heel belangrijk om te kijken naar mogelijkheden. Maar daarvoor moeten we toch ook echt eerst de beperkingen in kaart brengen.

Als je weet wat niet kan, kun je gaan ontdekken wat wel mogelijk is.

Zul je dan ook direct de juiste variaties vinden? Alleen nog doen wat echt goed voelt?
Nee, helaas zul je ook minder positieve ervaringen hebben.
Dat ligt niet aan jou.
Dat ligt ook niet aan jouw lichaam.
Het kost gewoon tijd om dat te ontdekken.
En dan heb je ook nog te maken met de veranderingen in je lichaam…

Veel mensen die ik spreek of die mij mailen laten me weten dat hun eerdere ervaringen met yoga niet zo positief waren. Dat hun docent zich geen raad wist met de beperkingen of het zelfs negeerde. Grote kans dat deze docent nog niet de tools in handen had om jou op weg te helpen. Je kon leren hoe jij jouw beoefening aan kon passen aan jouw lichaam.

Ik gun jou een andere ervaring. Ik kan jou helpen om een beoefening te ontwikkelen die bij jou past. De lessen van De Online Yogaschool zijn gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen, maar ook op vragen en verzoeken van mensen zoals jij.

Dus bied ik nog niet aan waar jij naar op zoek bent? Laat het me weten!

Wat denk je? Zou het niet heerlijk zijn als je nu, op dit moment, een mini-break kon nemen? Een minuutje of vijf op je yogamatje, bed of stoel.

Ik deel op Instagram regelmatig (variaties op) yogahoudingen. Laat je inspireren en gun jezelf wat tijd om te ontdekken welke houding je nu prettig vind om te doen. Wat nu past bij wat jouw lichaam nodig heeft.

En heb je een aanpassing nodig of ben je op zoek naar een andere variatie?
Laat het me weten. Ik schrijf er graag een nieuwe blog over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *